Θεραπευτική Μάλαξη

Στο εργαστήριό μας διαθέτουμε το προηγμένο κρεβάτι μάλαξης Habys Gemini Flex με θερμαινόμενη επιφάνεια που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και επιφέρει ευεξία και χαλάρωση στον ασθενή.

Έχει 4 μοτέρ που εξασφαλίζουν όλες τις ρυθμίσεις που απαιτούνται για την εργονομική τοποθέτηση και άνεση του ασθενούς.

Λίγα λόγια για την Θεραπευτική Μάλαξη;

Η Θεραπευτική Μάλαξη είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια του φυσικοθεραπευτή. Αποτελεί μέρος της αποκατάστασης δυσλειτουργιών που καλείται ο φυσικοθεραπευτής να αντιμετωπίσει και να επιλύσει στη διάρκεια μιας ή περισσοτέρων συνεδριών.

Και μόνο που η πράξη αυτή φέρνει σε επαφή τα χέρια του θεραπευτή με το σώμα του θεραπευόμενου, την καθιστά ένα ιδιαίτερο και μοναδικό μέσο θεραπείας.

Η Θεραπευτική Μάλαξη συνδυάζει είδη και χειρισμούς μάλαξης, αναλόγως του προβλήματος του ασθενούς.  Εφαρμόζονται λοιπόν οι κλασσικοί χειρισμοί (θωπείες, ζυμώματα, ανατρίψεις), εφαρμόζονται χειρισμοί μάλαξης βαθέων ιστών (deep tissue massage), εφαρμόζονται χειρισμοί λειτουργικής μάλαξης (συνδυασμός μάλαξης και παθητικής κινητοποίησης).

Με τη Θεραπευτική Μάλαξη επιτυγχάνεται βελτίωση της κυκλοφορίας και της αιματικής ροής, αύξηση της ελαστικότητας των μυών, αύξηση της μεταβολικής δραστηριότητας, μείωση του μυϊκού πόνου και του μυϊκού κάματου, ανακούφιση από τον πόνο.